Materiał pochodzący z serwisu www.lodzianin.pl

Łódź Restaurant Week - 18-30 kwietnia
2018-04-18


Dziś rozpoczyna się wyjątkowy czas dla restauracji i gastronomii - V edycja łódzkiego Festiwalu Najlepszych Restauracji!


Restaurant Week mówi „Chodźmy do Restauracji!”. Startuje wiosenne przebudzenie w najlepszych restauracjach w całe Polsce!


Polacy coraz chętniej wychodzą z domów - coraz częściej także do restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski - prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem „Chodźmy do
Restauracji!” już między 18., a 30. kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej już trwają na www.RestaurantWeek.pl.

To już piąta edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji w naszym mieście. Łódzka scena restauracyjna kwitnie i rozwija coraz więcej wspaniałych miejsc, czego owcem jest rekordowa ilość 40 Restauracji biorących udział w Festiwalu. Mieszkańcy Łodzi mają duży
wybór, a także niezwykłą okazję odwiedzenia lokali, których jeszcze nie znają. W Festiwalu udział biorą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności. Szefowie Kuchni
każdej z nich zaprezentują popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości Restaurant Week.


A oto Restauracje, które możemy odwiedzić w ramach wiosennej edycji Łódź Restaurant Week:


Angelo Ristorante

Browar Księży Młyn

Chill Bistro & Bar

Cztery Ściany

DaVella (Inflancka)

Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***)

Essenza Italiana

Farina Bianco

Fatamorgana

Filharmonia Smaku

Four Colors (Double Tree by Hilton****)

Gęsi Puch

Grand Galeria 7.15 (Grand Hotel***)

King Kong

Klub Wino

Kolorowe Gary

Kolory Wina (NoBo Hotel***)

LaVende Bistro

Lokal

Łódź Podwodna

MITMI restobar

MOTYWY

NÓŻ

Otwarte Drzwi

Piotrkowska Klub 97

Piwnica Łódzka

Restauracja Panorama

Restauracja Zielona

Revelo

Ristorante Mare e Monti

Róża Wiatrów (Kasor**** Resort&Spa)

Sendai Sushi

Stare Kino by Antoine Lopez - sala Kameralna

Szpulka Bar&Bistro

Szwalnia Smaków

Szyby Lustra

Tari Bari Osteria

Trattoria Italiana

U Kretschmera (Tobaco Hotel)

Wall Street BBQ



Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych
sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja - a w jej ramach rezerwacja stolika, popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia
w festiwalowej cenie 49 zł (około 50% zniżki).

Festiwal to także Wydarzenia towarzyszące: pokazy filmów, warsztaty kulinarne z szefami kuchni znanymi z łódzkich restauracji, czy degustacje wina.



Daty Festiwalu: 18 – 30 kwietnia

Otwarcie Rezerwacji: 22 marca 2018r.

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl

Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury



Organizatorzy serdecznie zapraszają!



Źródło: Urząd Miasta Łodzi.