Materiał pochodzący z serwisu www.lodzianin.pl

Emocje na Talerzu! Łódź Restaurant Week
2017-04-20


Już od 21 do 30 kwietnia w 35 Restauracjach będzie trwać Łódź Restaurant Week. Najlepsi Szefowie Kuchni w naszym mieście przygotują specjalne, trzydaniowe doświadczenie restauracyjne (przystawka, danie główne, deser) za jedyne 39 zł, czyli znacznie poniżej normalnej ceny w tych Restauracjach.


Wydarzenie ma na celu promowanie lokalnej sceny restauracyjnej, a przede wszystkim zachęcanie mieszkańców naszego miasta do spędzania czasu przy stole.

Festiwal najlepszych restauracji - Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii.

Główną ideą Festiwalu najlepszych Restauracji jest przybliżanie Gościom fascynującego świata kultury restauracyjnej.

Pierwsza polska edycja Festiwalu RESTAURANT WEEK odbyła się w Warszawie w listopadzie 2014 roku.

Wzięły w niej udział 32 Restauracje i prawie 11 000 Gości.

W listopadzie 2016 roku miał miejsce już trzeci Festiwal ogólnopolski, w którym uczestniczyło 310 najlepszych Restauracji w 11 największych polskich miastach oraz ponad 75 500 Gości.

W Łodzi będzie to już 3 edycja podczas której Szefowie kuchni najlepszych Restauracji zaproszą nas do wspaniałej podróży kulinarnej.

Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia.

W czasie Festiwalu szefowie kuchni zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym.

Festiwal będzie okazją do spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39,00 zł.

By zarezerwować stoliki wystarczy wejść na stronę www.restaurantweek.pl, wybrać miasto, restaurację i dokonać rezerwacji przez prosty i przyjazny panel użytkownika.

Warto zadbać o wcześniejsze rezerwacje stolików.

Jedzenie skrywa i wyzwala wiele emocji.

Z tego powodu eksperci coraz częściej przypominają o jedzeniu, które pozwala się odstresować, zapomnieć o codziennym pośpiechu i restrykcyjnych dietach.

W jedzeniu szukamy szczęścia, rozluźnienia, pobudzenia, motywacji do działania. Posiłek przywołuje wspomnienia, emocje, smaki i miejsca.

Stąd też temat przewodni wiosennej edycji Restaurant Week brzmi "Emocje na talerzach"

W imieniu najlepszych Restauracji* i wyjątkowych instytucji kultury serdecznie zapraszamy do wspólnego świętowania. Do zobaczenia przy stole!

* Restauracje uczestniczące:

Angelo Ristorante, Bawełna, Cztery Ściany, Da Vella (Inflancka), Delight (andel's Hotel****), Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***), Farina Bianco, Fatamorgana, Filharmonia Smaku, Four Colors (Double Tree by Hilton****),
Gronowalski, Klub Wino, Kolory Wina (NoBo Hotel***), Kolorowe Gary (Rąbień), Lokal, Łódzka (Holiday Inn****), Mare e Monti, MITMI restobar, MOTYWY, Officyna, Otwarte Drzwi, Piknik, Piotrkowska Klub 97, Piwnica Łódzka,
Porcja, Quale Restaurant, Sendai Sushi, Spółdzielnia, STARE KINO by Antoine Lopez, Szpulka Bar&Bistro, Szwalnia Smaków - Słodka Nić, Szyby Lustra, Trattoria Italiana, Zielona, Zielony Chrzan


Kiedy: 21 do 30 kwietnia 2017r.

Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne (przystawka, danie główne, deser) za jedyne 39 zł.