Restaurant Week mówi „Chodźmy do Restauracji!”. Startuje wiosenne przebudzenie w najlepszych restauracjach w całe Polsce!
Polacy coraz chętniej wychodzą z domów - coraz częściej także do restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski - prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem „Chodźmy do
Restauracji!” już między 18., a 30. kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej już trwają na www.RestaurantWeek.pl.
To już piąta edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji w naszym mieście. Łódzka scena restauracyjna kwitnie i rozwija coraz więcej wspaniałych miejsc, czego owcem jest rekordowa ilość 40 Restauracji biorących udział w Festiwalu. Mieszkańcy Łodzi mają duży
wybór, a także niezwykłą okazję odwiedzenia lokali, których jeszcze nie znają. W Festiwalu udział biorą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności. Szefowie Kuchni
każdej z nich zaprezentują popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości Restaurant Week.
A oto Restauracje, które możemy odwiedzić w ramach wiosennej edycji Łódź Restaurant Week:
Angelo Ristorante
Browar Księży Młyn
Chill Bistro & Bar
Cztery Ściany
DaVella (Inflancka)
Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***)
Essenza Italiana
Farina Bianco
Fatamorgana
Filharmonia Smaku
Four Colors (Double Tree by Hilton****)
Gęsi Puch
Grand Galeria 7.15 (Grand Hotel***)
King Kong
Klub Wino
Kolorowe Gary
Kolory Wina (NoBo Hotel***)
LaVende Bistro
Lokal
Łódź Podwodna
MITMI restobar
MOTYWY
NÓŻ
Otwarte Drzwi
Piotrkowska Klub 97
Piwnica Łódzka
Restauracja Panorama
Restauracja Zielona
Revelo
Ristorante Mare e Monti
Róża Wiatrów (Kasor**** Resort&Spa)
Sendai Sushi
Stare Kino by Antoine Lopez - sala Kameralna
Szpulka Bar&Bistro
Szwalnia Smaków
Szyby Lustra
Tari Bari Osteria
Trattoria Italiana
U Kretschmera (Tobaco Hotel)
Wall Street BBQ
Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych
sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja - a w jej ramach rezerwacja stolika, popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia
w festiwalowej cenie 49 zł (około 50% zniżki).
Festiwal to także Wydarzenia towarzyszące: pokazy filmów, warsztaty kulinarne z szefami kuchni znanymi z łódzkich restauracji, czy degustacje wina.
Daty Festiwalu: 18 – 30 kwietnia
Otwarcie Rezerwacji: 22 marca 2018r.
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury
Organizatorzy serdecznie zapraszają!
Źródło: Urząd Miasta Łodzi.
Brak komentarzy