Festiwal Pierogów Świata w Łodzi


Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Każdy z uczestników Festiwalu będzie miał okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. W czterech słowach: będzie w czym wybierać!
Dla każdego znajdzie się coś miłego. Organizatorzy gwarantują, że każdy smakosz będzie usatysfakcjonowany i opuści imprezę szczęśliwy, z pełnym brzuchem.
Będzie można spróbować tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali.
Terminy:
Sobota 12.00 - 20.00
Niedziela 12.00 - 18.00
Sobota 12.00 - 20.00
Niedziela 12.00 - 18.00