Uczestnicy będą kroić, siekać, ugniatać, nadziewać i tworzyć kompozycje z produktów spożywczych, aby podane potrawy dostarczyły zwierzętom nie tylko najwartościowszych składników,
ale poprzez swoją niecodzienną formę zachęciły je do większej aktywności w okresie zimowym.
Będzie to również doskonała okazja do podglądania ich podczas spożywania przygotowanych pyszności.
Organizatorzy wydarzenia liczą na kreatywność twórców i finezję ich wykonania (np. pomysłowe wykroje, sposoby łączenia składników, zestawiania i mocowania ze sobą).
W trakcie imprezy będzie można także stworzyć pomysłowe karmniki dla dzikich mieszkańców Ogrodu z opakowań lub innych przedmiotów nadających się do ponownego przetworzenia.
SZCZEGÓŁOWY PROGRAM (posiłki będą przygotowywane w pawilonie Motylarni):
10.00 – 11.00 – przygotowanie posiłków dla:
MAŁP (pokazowe karmienie: 10.45, Małpiarnia)
LEMURÓW KATTA (pokazowe karmienie: 11.15, Pawilon Lemurów)
PAND MAŁYCH (pokazowe karmienie: 11.30, wybieg pand)
11.00 – 12.00 – przygotowanie posiłków dla:
DZIOBOROŻCÓW (pokazowe karmienie: 12.00, Motylarnia)
PAPUG, KOROŃCÓW (pokazowe karmienie: 12.15 Świat Ptaków)
TAPIRA (pokazowe karmienie: 12.30, Pawilon Tapirów)
12.00 – 13.30 – przygotowanie posiłków dla:
WIELBŁĄDÓW (karmienie: 12. 45, wybieg wielbłądów)
ALPAK (pokazowe karmienie:: 13.30, wybieg alpak)
ŚWINKI WISAJSKIEJ (pokazowe karmienie: 14.00, wybieg świnki)
Zoo zapewnia produkty potrzebne do wykonania smakołyków dla zwierząt.
Gdzie:ul. Konstantynowska 8/10, 94-303 Łódź
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, jednak należy zakupić bilet wstępu do ZOO.











Brak komentarzy