Wydarzenie ma na celu promowanie lokalnej sceny restauracyjnej, a przede wszystkim zachęcanie mieszkańców naszego miasta do spędzania czasu przy stole.
Festiwal najlepszych restauracji - Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii.
Główną ideą Festiwalu najlepszych Restauracji jest przybliżanie Gościom fascynującego świata kultury restauracyjnej.
Pierwsza polska edycja Festiwalu RESTAURANT WEEK odbyła się w Warszawie w listopadzie 2014 roku.
Wzięły w niej udział 32 Restauracje i prawie 11 000 Gości.
W listopadzie 2016 roku miał miejsce już trzeci Festiwal ogólnopolski, w którym uczestniczyło 310 najlepszych Restauracji w 11 największych polskich miastach oraz ponad 75 500 Gości.
W Łodzi będzie to już 3 edycja podczas której Szefowie kuchni najlepszych Restauracji zaproszą nas do wspaniałej podróży kulinarnej.
Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia.
W czasie Festiwalu szefowie kuchni zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym.
Festiwal będzie okazją do spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39,00 zł.
By zarezerwować stoliki wystarczy wejść na stronę www.restaurantweek.pl, wybrać miasto, restaurację i dokonać rezerwacji przez prosty i przyjazny panel użytkownika.
Warto zadbać o wcześniejsze rezerwacje stolików.
Jedzenie skrywa i wyzwala wiele emocji.
Z tego powodu eksperci coraz częściej przypominają o jedzeniu, które pozwala się odstresować, zapomnieć o codziennym pośpiechu i restrykcyjnych dietach.
W jedzeniu szukamy szczęścia, rozluźnienia, pobudzenia, motywacji do działania. Posiłek przywołuje wspomnienia, emocje, smaki i miejsca.
Stąd też temat przewodni wiosennej edycji Restaurant Week brzmi "Emocje na talerzach"
W imieniu najlepszych Restauracji* i wyjątkowych instytucji kultury serdecznie zapraszamy do wspólnego świętowania. Do zobaczenia przy stole!
* Restauracje uczestniczące:
Angelo Ristorante, Bawełna, Cztery Ściany, Da Vella (Inflancka), Delight (andel's Hotel****), Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***), Farina Bianco, Fatamorgana, Filharmonia Smaku, Four Colors (Double Tree by Hilton****),
Gronowalski, Klub Wino, Kolory Wina (NoBo Hotel***), Kolorowe Gary (Rąbień), Lokal, Łódzka (Holiday Inn****), Mare e Monti, MITMI restobar, MOTYWY, Officyna, Otwarte Drzwi, Piknik, Piotrkowska Klub 97, Piwnica Łódzka,
Porcja, Quale Restaurant, Sendai Sushi, Spółdzielnia, STARE KINO by Antoine Lopez, Szpulka Bar&Bistro, Szwalnia Smaków - Słodka Nić, Szyby Lustra, Trattoria Italiana, Zielona, Zielony Chrzan
Kiedy: 21 do 30 kwietnia 2017r.
Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne (przystawka, danie główne, deser) za jedyne 39 zł.
Brak komentarzy