top-ad
 
 

Imprezy w Łodzi

<
Lipiec 2025
>
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Łodzianin - niezależna strona Łodzi: imprezy, wydarzenia i koncery Łódź 2025, festiwale w Łodzi, zapowiedzi, premiery, dziś w Łodzi

Targi Tur-Gastro-Hotel

Data publikacji: 2004-11-01
W dniach 4-6 listopada na terenie Hali Sportowej (ul. ks Skorupki 21), odbędą się XXXVI Targi Tur-Gastro_Hotel. Będziemy mogli zobaczyć prezentacje wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych, produktów spożywczych dla gastronomii oraz urządzeń piekarniczych. Na imprezę złożą się również liczne pokazy mody oraz konkursy. W czasie targów czynne będzie Kulinarne Centrum Targowe a w nim pokazy kulinarne i prezentacje nowych produktów spożywczych dla gastronomii.
W ramach targów odbędzie się szereg konkursów: Konkurs - Prezentacja Jednego Talerza 4 XI 2004 r. - czwartek Konkurs, w którym biorą udział reprezentanci obiektów gastronomicznych - przynosząc gotową potrawę. Konkurs kulinarny "na żywo". Podczas trwania targów na przygotowanych stanowiskach konkursowych, kucharze biorący udział w konkursie będą rywalizować o miano "Mistrza Kucharskiego w Regionie". Konkurs Barmański w kategorii free style. Organizatorzy do udziału zapraszają młodych barmanów, którzy na przygotowanych stanowiskach konkursowych, będą rywalizować o miano "Mistrza w Regionie". Temat konkursu: Festiwal Cocktaili. Finalista konkursu weźmie udział w Wielkim Finale Barmańskiej Gali TUR-GASTRO-HOTEL, który odbędzie się podczas targów TUR-GASTRO-HOTEL w Karpaczu 2004 r. Zdobywca I miejsca w konkursie finałowym zakwalifikuje się do finału Mistrzostw Polski Barmanów w kategorii „ FLAIR TENDING” Warszawa marzec 2005 . Konkurs Aranżacji Stołu Okolicznościowego 5 XI 2004 – piątek , drugi dzień targów. Będzie to konkurs przedstawiający twórczą aranżację stołów w wybranej przez uczestników tematyce stołów okolicznościowych. Uczestnikami mogą być wszystkie zakłady gastronomiczne. Każdy zakład biorący udział w konkursie może zgłosić do udziału jednego uczestnika. Oceniana będzie pomysłowość, twórczość aranżacyjna stołu, właściwy dobór nakrycia do menu, prawidłowość karty menu okolicznościowego, wygląd zewnętrzny, uprzejmość i profesjonalizm obsługi.
Program targów:
CZWARTEK 4 listopada 2004 10.00 - uroczyste otwarcie targów , 10.30 - konkursy barmańskie w kategorii free style , 11.00 - konferencja prasowa 11.00 - rozpoczęcie konkursu "Prezentacja Jednego Talerza" - Kulinarne Centrum Targowe 12.30 - pokazy barmańskie w wykonaniu Barmana, Mistrza Polski 2003 w kategorii free style, 13.00-13.30 - POKAZ MODY gastronomiczno-hotelarskiej " DZIEŃ W HOTELU" przy współpracy z firmą VENA 13.30 - ogłoszenie wyników konkursu "Prezentacja Jednego Talerza" 14.00 - 15.00 - Nowe produkty dla Gastronomii Nestlé FoodServices ( Rosoły i buliony Produkty MAGGI) - Kulinarne Centrum Targowe 15.00 - pokazy barmańskie w wykonaniu Barmana, Mistrza Polski 2003 w kategorii free style, 15.15 ogłoszenie wyników konkursów barmańskich 15.30 program artystyczny dzieci i młodzieży ze świetlicy u św. Faustyny Kowalskiej w Łodzi 15.45 LICYTACJA wyrobów cukierniczych na rzecz dzieci i młodzieży ze świetlicy u św. Faustyny Kowalskiej PIĄTEK 5 listopada 2004 10.00 - rozpoczęcie konkursu "na żywo" - Kulinarna Gala TUR-GASTRO-HOTEL - Kulinarne Centrum Targowe 10.00 - 11.00 - konkurs "Aranżacja Stołu Okolicznościowego " 13.00-13.30 - POKAZ MODY gastronomiczno-hotelarskiej " DZIEŃ W HOTELU" przy współpracy z firmą VENA 15.00 - ogłoszenie wyników i wręczanie nagród laureatom konkursu "Aranżacja Stołu Okolicznościowego" 16.30 - ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom "Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL" 14.30 - 16.00 - prezentacje nowych produktów spoż. dla gastronomii, przedstawienie ofert handlowych i rozmowy z przedstawicielami firm - Kulinarne Centrum Targowe. SOBOTA 6 listopada 2004 10.30 - 12.00 - Tradycyjna Kuchnia Polska a HACCP przy zastosowaniu produktów firmy NESTLE ( Winiary, Maggi) z udziałem Carlos G. Tejery - Prezentacja HACCP - Kulinarne Centrum Targowe 10.00 - 15.00 - pokazy kulinarne, prezentacje nowych produktów spoż. dla gastronomii, przedstawienie ofert handlowych i rozmowy z przedstawicielami firm - Kulinarne Centrum Targowe. 13.00 - losowanie nagród w konkursie dla odwiedzających targi 15.00 - zakończenie targów Wstęp na targi - z egzemplarzem Gazety Wyborczej.

Brak komentarzy

Imprezy w Łodzi

<
Lipiec 2025
>
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Łodzianin:: łódzkie konkursy

Brak aktywnych konkursów...

Obserwuj nas
Współpraca