SYLWESTER 2004/2005

1. Danie ciepłe
- zupa serbska na bazie schabu i pieczarek
- gurmańska pleskavica (stek z mięsa mielonego nadziewany serem i szynką),
- ryż po bałkańsku, bukiet surówek

2. Zakąski
- półmisek wędlin,mięs pieczonych i serów
- sałatka z kurczaka z ananasem
- śledź w dwóch smakach
- jajko garni
- jeżyki (śliwka zawinięta w boczek)
- sałatka grecka

3. Dodatki
- pieczarki marynowane
- masło, pieczywo
- kiszonki bałkańskie

4. Drugie danie ciepłe
- udko faszerowane
- bigos

5. Trzecie ciepłe danie
- barszczyk czerwony z pasztecikiem

6. Napoje
- 0,5 l wódki/para
- 1 l soków i napoi gazowanych
- kawa, herbata
- wino musujące na 4 osoby

7. Deser
- szarlotka z bitą śmietaną
MUZYKA:
Muzyka na żywo.
CENA:
400zł/para
Zapraszamy serdecznie do naszej restauracji. Kuchnia bałkańska to wielka różnorodność podobna do charakteru zamieszkujących półwysep wielu narodów. Z owego "kotła bałkańskiego" postaraliśmy się wybrać i podać na Wasz stół kilkanaście potraw stanowiących o charakterystyce i upodobaniach kulinarnych narodów zamieszkujących te tereny. Mimo swej odmienności w zestawieniu składników oraz prostocie przygotowywania potraw, w której nie brakuje jednak dopracowanej przez lata finezji, kuchnia bałkańska na pewno sprosta wymaganiom Twojego podniebienia.

RESTAURACJA DUBROVNIK
ŁÓDŹ, ul. PIOTRKOWSKA 30/32 II p.
Tel. 633-15-83
Lokal klimatyzowany
-------------------------------------------------------------------------------------
Organizujesz Bal Sylwestrowy ? Powiadom nas o tym ! Informacja
o imprezie znajdzie się w naszym serwisie! redakcja@lodzianin.pl
-------------------------------------------------------------------------------------
Brak komentarzy