Festiwal Dobrego Smaku
Data publikacji: 2011-05-25
Pokazy mistrzów kuchni, cafe art w wykonaniu najlepszych baristów w Polsce, smaki kuchni regionu łódzkiego oraz potrawy z najdalszych stron świata towarzyszą tegorocznej edycji Festiwalu Dobrego Smaku. Przedstawiamy program festiwalu, który odbędzie się w Łodzi w dniach 16-19 czerwca 2011.
Program VIII edycji Festiwalu Dobrego Smaku:
- Konkurs na najlepszą restaurację festiwalową
16-19 czerwca 2011
Ulica Piotrkowska i Manufaktura
Hasło przewodnie: "Skrzydełko czy nóżka" nawiązujące do francuskiej komedii z Louisem de Funes:)
Porcja dania festiwalowego w cenie 10zł
Anonimowe jury oraz łodzianie wybierają najlepsza restaurację
- Festiwal Kawy
17-19 czerwca, ulica Piotrkowska oraz Manufaktura
Pokazy baristów, latte art, cup tasting, alternatywne sposoby parzenia kawy, pokazy filmów i wystawa zdjęć
Konkurs w kawiarnich na najlepsze espresso i najlepsze capuccino- kawa w weekend festiwalowy w cenie 3 zł.
- Szkoła Dobrego Smaku
18-19 czerwca 2011, hotel andel's
Warszaty kulinarne pod okiem szefa kuchni hotelu Andel's Mirosława Jabłońskiego
- Kulinarna Gra Miejska
Sobota, 18 czerwca ul. Piotrkowska. Wszyscy uczestnicy otrzymają mapy z wytyczonym szlakiem festiwalowych lokali. Rozwiązanie czekających tam zadań i zebranie jak największej ilości punktów przybliży drużyny do zwycięstwa. Dla najlepszej drużyny czekają bardzo atrakcyjne nagrody.
Więcej informacji na: www.festiwaldobregosmaku.eu
Brak komentarzy