Przegląd Nowego Kina Francuskiego
Kino Charlie w Łodzi
Data publikacji: 2014-05-06
Oprócz doskonałego kina, widzowie mogą liczyć na wspaniałą atmosferę - tuż przed seansem, przy lampce francuskiego wina spotkamy się z kuchnią francuską oraz poznamy sztuczki gastronomii
molekularnej. Jest to niepowtarzalna okazja do zapoznania się z nowym fenomenem gastronomicznym i pierwsze tego rodzaju wydarzenie w przestrzeni kina. Organizatorem prezentacji jest
restauracja "Kolory wina" przy NoBo Hotel*** w Łodzi.
Kuchnia molekularna jest rodzajem kuchni, w którym wykorzystuje się wiedzę naukową na temat gotowania. Poszerza spektrum klasycznej sztuki kulinarnej, otwiera nowe światy smakowe i
aromatyczne. Na co dzień w Restauracji "Kolory Wina" Szef kuchni Jarosław Bieńkowski przygotowuje dla Gości słodką niespodziankę w bardzo nietypowy sposób, z wykorzystaniem ciekłego azotu.
Zapraszamy do przekonania się na własne oczy jak efektowna może być kuchnia przyszłości...
Restauracją "Kolory Wina" kieruje utytułowany Szef Kuchni Jarosław Bieńkowski, uczestnik i laureat wielu ogólnopolskich oraz międzynarodowych konkursów kulinarnych.
(syl)
Brak komentarzy